Fotoimpressie_sep2022 - SHJVS

SHJVS
SHJVS
Ga naar de inhoud
Op 30 september 2022 was het een zeer bijzonder gebeurtenis. Op deze dag, precies 80 jaar eerder werden het merendeel van de Alphense Joden gedeporteerd en later in de vernietigingskampen vermoord.
Deze dag zijn er onder bijzondere belangstelling van onder meer de nabestaanden van de familie Van Dien op 5 adressen in totaal 14 Stolpersteine geplaatst en werd de dag afgesloten met een herdenkingsbijeenkomst in de voormalige Alphense synagoge aan de Samuel Aardewerksteeg. De herinneringen die tijdens deze bijeenkomst zijn voorgedragen werden omlijst met muziek van de Klezmergroep Nigun.

Ook was er weer veel persbelangstelling voor de plaatsing van de Stolpersteine, waaronder een artikel in het >> AD <<, het >> Alphens Nieuwsblad << en Studio Alphen die in het radioprogramma 'Kerk centraal' vooraf en tijdens de plaatsing aandacht heeft gegeven aan dit bijzondere eerbetoon aan de Alphense Joodse holocaustslachtoffers.
De uitzending terug luisteren kan via de website van Studio Alphen in de uitzending van maandag 26 september [tijdsblok: 09:00-31:00] en zondag 2 oktober [tijdsblok: 42:40-56:20]

Hieronder ziet u de foto's van de plaatsing van deze plaatsing van de Stolpersteine.
Terug naar de inhoud